Dades econòmiques

L´euríbor de juny encareix les hipoteques 624 euros a l´any

Se situa en el 2,14%, el que suposa un descens de quatre mil·lèsimes respecte el nivell de maig

29.06.2011 | 16:26

L'euríbor, principal indicador al qual estan referenciades la majoria de les hipoteques que es concedeixen a l´Estat, ha escalat set mil·lèsimes en taxa diària, fins a situar-se en el nivell del 2,150%, i, a falta d'una sessió perquè finalitzi oficialment juny, la taxa mensual es col·loca en el 2,143%.

Aquest nivell suposa un descens de quatre mil·lèsimes respecte el nivell de maig (2,147%), de manera que, si es confirma, trencarà cinc mesos consecutius de repunts. No obstant això, aquest descens no suposa cap alleujament per a la butxaca dels consumidors, ja que les quotes que paguen per les seves hipoteques continuaran repuntant.

En concret, amb una hipoteca mitjana d'uns 120.000 euros -segons les últimes dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE)-, a un termini de 25 anys i amb un diferencial mínim del 0,8%, les quotes es situaran entorn dels 565,5 euros al juny, 52 euros més al mes i 624 euros més a l'any.

En el cas de les hipoteques de revisió semestral, les quotes experimentaran una pujada més lleu, ja que el repunt de l'euríbor en relació a la dada de desembre (1,526%) és inferior en comparació amb la dada de juny del 2010, quan l'índex se situava en l´1,281%.

Així, les quotes arribaran a partir de juny als 527 euros, fet que suposa 38 euros més i 228 euros més al semestre.

La cotització de l'euríbor es va caracteritzar per una certa estabilitat durant els primers dies de juny, però, la incertesa sobre Grècia i el temor a una suspensió de pagaments va elevar les tensions al mercat interbancari.

La manca de confiança i els nivells màxims de la prima de risc incrementar la cotització de l'euríbor durant la segona meitat del mes, encara que l'índex es va mantenir en nivells moderats i se situarà al juny per sota del nivell de maig.

Els experts asseguren que l'índex tancarà el 2011 en l'entorn del 2,5%, encara que aquest nivell dependrà finalment de la política de tipus que porti a terme el Banc Central Europeu (BCE).

Enllaços recomanats: Premis cinema