Bancs i caixes d'estalvis han apujat el valor mitjà de les comissions cobrades en concepte de manteniment per compte corrent en un 18,6% el juny en taxa interanual, segons dades de la Unió de Consumidors i Usuaris (UCE).

En relació amb el mes de maig, les comissions mitjans cobrades per les entitats financeres per aquest concepte han pujat un 11,06%, encara que en algun cas han arribat a disparar-se un màxim del 78,6% en aquest període, denúncia l'organització.

L'UCE, que utilitza dades del Banc d'Espanya, sosté que aquests encariments són totalment injustificats i suposen un "atac indiscriminat" a tots els usuaris perquè el manteniment de compte és un servei bàsic. L'encariment dels comptes no atén a condicions econòmiques o sociolaborals i el seu manteniment necessari per a la gestió de tots els moviments bancaris, agrega l'organització.

La UCE denuncia que les comissions d'obertura, estudi, cancel·lació i serveis de pagament, entre d'altres, descriuen la mateixa tendència a l'alça sense que hi hagi cap mecanisme que limiti l'import a què poden arribar les esmentades comissions.