L'Ictineu 3, un petit submarí desenvolupat a Catalunya, està a punt de ser una realitat. En la fase final del seu procés constructiu, el submergible es podrà veure per primera vegada la setmana vinent a l'Excellence Fair -fira de productes de luxe- que la setmana vinent es farà a l'Hostal de la Gavina de S'Agaró. Inicialment pensat per al camp de l'exploració i l'experimentació científica marina, els seus impulsors veuen també una oportunitat de comercialització en el sector turístic i també entre les grans fortunes.

"Si els propietaris de megaiots arriben a tenir helicòpters a bord, perquè no un petit submarí", reflexiona una representant d'Ictineu 3 Submarins SL. A l'espera de completar la darrera fase del projecte previ a la comercialització, creuen que el submergible tindrà un preu que rondarà els tres milions d'euros.

Amb capacitat per un tripulant i dos passatgers, tindrà una capacitat d'immersió de 1.200 metres de profunditat, que el situa en el novè lloc del rànquing mundial. És l'únic submarí en el món que conta amb una cúpula exterior de metacrilat de 1,5 metres de diàmetre, des d'on es podrà tenir una experiència òptica inoblidable del fons marí i de les joies que alberga.

Per això, els impulsors del projecte ja han explorat la possibilitat d'oferir l'Ictineu 3 per a immersions personalitzades a un turisme que busca alternatives ecològiques i netes per gaudir del temps lliure de forma exclusiva.

Fabricat amb els materials més innovadors i amb tècniques de construcció avançades, està equipat amb sistemes d'energia no contaminants, així com amb tecnologies d'última generació per a la localització, navegació i comunicacions, garantint sempre la qualitat i la màxima seguretat als seus clients.

Des de la companyia expliquen que un dels punts forts del submarí és la seva versatilitat, des de les investigacions científiques, a la intervenció davant desastres ecològics, passant pel lleure o per a la conservació de l'entorn natural.