El president dels EUA, Barack Obama, ha retret als països de l'Eurozona que la crisi "està espantant el món". Per això, demana als líders dels països membres que actuïn amb celeritat per fer front a la delicada situació financera. Al parer del cap dels EUA, Europa arrossega els problemes de la crisi del 2007, de la qual no s'ha refet, i no ha afrontat les mesures necessàries perquè els bancs amb problemes remuntin. Dos problemes als que s'ha afegit la situació de Grècia, un país que podria presentar suspensió de pagaments en qualsevol moment. Obama considera que Europa intenta prendre mesures responsables però que aquestes decisions no van tan ràpid com caldria.

L'economia continua inestable a l'Eurozona i les declaracions d'uns i altres fan bullir l'olla. Si ahir Joaquín Almunia donava un toc d'alerta sobre el possible impagament de Grècia, perquè si no se'n surt "no hi ha pla B", com deia el comissari de Competència i vicepresident de la Comissió Europea, poques hores més tard, Obama feia aquest avís a Europa, que ressonava a tot el món.

Obama, en un meeting a Mountain View (Califòrnia), ha dit que la crisi de les finances europees "està espantant el món" i retreu als països de l'Eurozona la lentitud amb què estan actuant davant la possible fallida de Grècia, el país de la UE que està en pitjors condicions i podria provocar una cascada de fallides. Segons el líder dels EUA, Europa no s'ha recuperat de la crisi del 2007 i els seus bancs no s'han refet.