Els ramaders d'ATO defensen l'aposta que Central Lechera Asturiana (CAPSA) ha fet "històricament per Catalunya i reivindiquen el seu coneixement del sector làctic en l'oferta per Cacaolat". El vicepresident de la companyia, Josep Maria Lleal, ha expressat en una nota de premsa que "un bon futur per Cacaolat és també una garantia per ATO i una immillorable notícia pel sector ramader català al qual CAPSA ja compra un de cada tres litres de llet produïda". La companyia catalana recorda també l'aposta que la làctica asturiana va fer per la catalana el 1997, que va fer possible continuar amb l'activitat.

Les set granges catalanes majoritàries en l'accionariat d'ATO veuen Cacaolat com una oportunitat per consolidar i expandir la històrica companyia catalana de llet

La històrica lletera catalana fundada l'any 1970, ATO, ha volgut avalar el compromís amb Catalunya de CAPSA (Central Lechera Asturiana) i ha recordat que l'aposta que la líder estatal del sector va fer el 1997 per ATO va fer possible que els ramaders catalans poguessin continuar amb la seva activitat després de l'adquisició del 40% la lletera catalana.

El vicepresident d'ATO i integrant de la direcció de Natura Llet, Josep Maria Lleal, ha fet un ràpid repàs de fets significatius com que la planta de Vidreres (Girona) va modernitzar-se després de l'entrada de CAPSA i avui dóna feina a més de 100 treballadors amb una inversió els dos darrers anys d'11 milions d'euros.

Aquesta notícia arriba just una setmana després que el jutjat mercantil de Barcelona va obrir el procés d'al·legacions perquè les quatre empreses que opten a la compra de la unitat productiva de Cacaolat presentin les seves al·legacions i ofertes definitives.

Els administradors del concurs de creditors han admès que de les quatre empreses que opten a la compra, hi ha tres ofertes que estan en la millor posició que són Vichy Catalan, Central Lechera Asturiana i el fons Victory que impulsa l'aliança entre Damm i Cobega, l'empresa embotelladora de CocaCola.