Unes 2.000 persones s'han manifestat aquest dimecres pels carrers de Girona contra les retallades que el Govern vol imposar als funcionaris, en una mobilització convocada pels sindicats presents a la Taula de negociació de la funció pública (CCOO, UGT i IAC).

En declaracions a Europa Press, la responsable d'Empresa i Ocupació d'UGT de Girona, Àngels Torrents, ha assenyalat que la intenció inicial era fer una concentració, però que davant l'afluència massiva, alguns manifestants han començat "espontàniament" una marxa pels carrers de la capital gironina.

El recorregut, que ha començat a les 17.30 hores davant de la delegació territorial del Govern a Girona --l'antic hospital de Santa Caterina--, ha continuat per Jaume I fins a la seu de Correus i ha tornat al punt de partida, on portaveus dels sindicats convocants han llegit un manifest en contra de la reducció dels salaris i les plantilles d'interins.

La marxa l'ha presidit una pancarta amb el lema 'No a les retallades', i els assistents han cridat contínuament consignes com 'Defensem l'ensenyament públic' i 'Contra les retallades'.

Torrents ha destacat que entre els manifestants s'hi trobava una nodrida representació de professors, bombers i Mossos d'Esquadra, així com de jutges i advocats.