La crisi econòmica i l'enduriment de la llei antitabac està passant factura als estancs de les comarques de Girona. Segons informava la Cadena Ser, els establiments de la demarcació xifren el descens de la facturació del 2011 en 19 milions respecte al 2010.

Les previsions de cara el 2012 no són bones ja que els estanquers temem que el nou Executiu de Mariano Rajoy prepari un increment dels impostos que graven el tabac, una pujada de l'IVA i una augment del propi impost del tabac.

Segons les dades del Comissionat pel mercat del Tabac recollides per la mateixa emissora, els estancs espanyols van ingressar el 2011 prop de 2.100 milions d'euros, 130 menys que el 2010. Catalunya encapçala el rànquing de vendes de tot l'Estat seguida per Andalusia, Madrid i València.

El gremi d'estanquers de Girona afirma que el descens de venda es nota sobretot en els bars i en els municipis costaners.

"Els estancs de la Costa ho estan passant bastant malament perquè els han baixat les vendes molt i molt", va assegurar en declaracions a Ràdio Girona el president del gremi d'estanquers de Girona, Jaume Gou.