Fins a 40 expedients de regulació d'ocupació (ERO) presentats l'any passat a Girona estan encara pendents de resoldre, segons va denunciar el sindicat UGT, que va lamentar el retard. Segons la secretària general de l'organització a Girona, Dolors Bassa, es donen casos d'expedients presentats fa 5 i 6 mesos en què els treballadors no cobren i tampoc poden cobrar de l'atur.

El sindicat va fer un balanç dels ERO presentats l'any passat a la demarcació, que eleven les dades que va oferir fa uns dies el Departament d'Empresa i Ocupació, que no comptabilitzava els expedients que afectaven centres de treball de la demarcació però presentats a Barcelona o Madrid.

Segons aquestes dades, els 376 ERO que es van presentar l'any passat a les comarques gironines han afectat més de 5.600 treballadors, un 60% més que al 2010. D'aquests, 745 van ser acomiadats, fet que suposa un creixement del 72,4% anual. Per sectors, el més perjudicat continua essent la indústria, seguida dels serveis. La comarca amb més afectació va ser el Gironès.

La UGT reclama que el Govern faci un seguiment "més estricte" de l'aplicació dels ERO perquè ha detectat empreses que, tot i tenir un expedient vigent, han contrac?tat personal per ETT.