El PP va respondre ahir al "soroll de sabres" sindical i les amenaces de vaga general. La secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, va acusar els sindicats d'immobilisme i va indicar que si es manifesten i fan soroll amb la reforma laboral és perquè saben que han perdut capacitat d'influència. De fet, per a Cospedal, la verdadera raó per la qual els sindicats es mobilitzaran és perquè la reforma laboral els fa perdre privilegis i influència dins l'empresa.

La presidenta de Castella-la Manxa també va carregar contra el silenci dels sindicats durant anys, uns anys, va recordar, en els quals l'atur ha augmentat fins als 5 milions de persones.

Segons ella, si no fos perquè la reforma laboral aprovada divendres pel consell de ministres els resta "la seva capacitat d'influència" en les empreses, els sindicats no s'oposarien a la reforma del mercat laboral, ja que "ningú entén que els sindicats diguin que no a deduccions de més de 3.000 euros als empresaris que contracten menors de 30 anys".

Tampoc s'entén, va dir, Cospedal, que els sindicats es neguin que les agències privades de col·locació puguin competir per intentar donar ocupació i es va qüestionar "si l'important és qui dóna l'ocupació o que hi hagi aquesta ocupació".

La secretària general del PP va afirmar que la reforma laboral era "una de la més esperades i necessàries per al país", que el Govern central ha posat en marxa 50 dies després de prendre possessió. Una actitud que fa que Cospedal digui que "l'actual Executiu ha fet més en un mes i mig que el PSOE en dues legislatures". En aquest punt, va recordar que l'actual secretari general dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, va formar part de l'anterior Govern central, que "va condemnar als joves exclusivament a dues coses, a emigrar o a encadenar contractes temporals tota la seva vida".

Cospedal va lamentar que el PSOE "està intentant simplificar" la reforma laboral en assenyalar que només abarateix l'acomiadament, per la qual cosa va titllar aquests arguments d'injustos, demagogs i falsos i els va acusar de cínics perquè l'anterior Govern central "va ser incapaç en gairebé vuit anys de tirar endavant una reforma laboral, com tantes altres coses".

També va assenyalar que l'objectiu del Govern, amb aquesta mesura i les altres que ha posat en marxa o impulsarà aviat, és aconseguir la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball.

Per CiU són conservadors

El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, es va alinear amb les tesis del PP i va acusar els sindicat de ser massa "conservadors i immobilistes". El líder nacionalista va convidar els sindicats a presentar quines són les seves receptes per afavorir l'ocupació.