El Govern espanyol posarà mà a la legislació de comerç de Catalunya. El secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, va lamentar ahir que algunes comunitats com Catalunya o Andalusia incompleixin, a parer seu, el principi d'unitat de mercat. Un principi, segons va explicar, exigit per la Unió Europea.

Segons va indicar García-Legaz el Govern espanyol treballarà per aconseguir adaptar les legislacions d'aquestes dues comunitats als requisits europeus.

El responsable de comerç va dir que la unitat de mercat no és una cosa que estigui en mans del Govern espanyol, sinó que és un requisit "imposat per Europa i que cal complir". Per això, va indicarque Espanya s'arrisca que es produeixin "sancions econòmiques molt importants per incompliment de la normativa comunitària en matèria de la directiva de serveis". Per tant, va assenyalar que "no hi ha res a discutir sobre aquest tema", i que l'únic que s'ha de fer és complir la directiva de serveis i complir el que exigeix Europa.

"Espanya no es pot permetre ni sancions econòmiques ni transmetre la imatge a l'exterior que no accepten la normativa comunitària que està en vigor", va assenyalar.

En qualsevol cas, va indicar que no es tracta d'homogeneïtzar la legislació per comunitats, ja que cada autonomia "pot tenir la seva pròpia normativa i cal ser molt respectuós amb aquesta" .

De tota manera, va precisar que cada comunitat "pot fer el que realment vulgui sempre que compleixi amb la normativa europea, i ara mateix no totes la compleixen". En aquest sentit, va recordar que "hi ha oberts procediments sancionadors" contra Andalusia i contra Catalunya.