El Patronat de Turisme de Girona promocionarà el 14 i 15 de febrer la seva oferta a Israel, un país al qual mostrarà des de les possibilitats que ofereix el Pirineu o la Costa Brava, al llegat jueu a la província.

Aquesta institució assisteix per primera vegada a la fira IMTM (Mercat Turístic Internacional Mediterrani en les seves sigles en anglès) de Tel Aviv, dins de l'espai destinat a Catalunya.

El Patronat s'encarregarà demà de presentar a agents de viatges majoristes i minoristes, així com la premsa hebrea, el destí turístic que encarna els Pirineus.

Els responsables d'aquesta institució, que depèn de la Diputació de Girona, han explicat a EFE que la presència de turistes israelians a la zona pirinenca ha crescut notablement els últims anys, per la qual cosa s'han incrementat les promocions dirigides a aquest mercat emergent.

Segons les mateixes fonts, el perfil d'aquest client apunta a parelles d'entre quaranta i cinquanta anys que viatgen en grups organitzats o a joves que ho fan individualment, molts d'ells estudiants universitaris.

El llegat jueu de Catalunya, que es conserva en poblacions com Besalú, Castelló d'Empúries o Girona, són un reclam per a aquests turistes.