El president de la Comissió d'Economia i Política Financera de la CEOE, José Luis Feito, va proposar ahir que es retiri el subsidi per desocupació als aturats que rebutgin una oferta de treball, encara que sigui "a Lapònia".

En la inauguració de l'assemblea general de la patronal de concessionaris automobilístics, el responsable d'economia de la patronal va augurar per a aquest any una part ("no meitat") molt mala i una altra simplement mala, que se'n va a traduir en un primer trimestre "terrorífic".

Va assegurar que la reforma laboral serà positiva per a Espanya, però que cal aprofundir en ella i abordar algunes qüestions com aquesta.

Segons la seva opinió, un dels efectes beneficiosos de la reforma laboral serà la creació de llocs de treball amb creixements econòmics a partir de l'1%.

Feito va comparar la conjuntura que s'obre amb l'estructura d'un mercat laboral com el que fins ara ha primat, en la que l'ocupació començava a destruir-se davant els primers símptomes de desacceleració o només es creava amb creixements del PIB que oscil·laven entre el 2,5% i el 3%.

També en matèria laboral Feito ha afirmat que eliminar llocs de treball al sector públic no generarà més atur, ja que alliberarà fons per exemple dels ajuntaments per pagar a les seves empreses de proveïdors i que aquestes puguin tornar a contractar, equilibrant la situació.

Reforma financera

També va qualificar d'"incompleta i insuficient" la reforma del sistema financer, ja que segons la seva opinió no aborda un programa de fusions i de tancament d'entitats "contaminades i que han perdut la seva sobirania".