ICV-EUiA ha engegat una bateria d'accions per aconseguir solucions per als afectats per les inversions en productes financers tòxics. A més de registrar una proposició no de llei sobre les participacions preferents al Congrés, la formació ha fet una proposta de resolució al Parlament per aconseguir una sortida per als perjudicats.

La proposta der resolució que planteja ICV passa per instar el Govern a fer les gestions oportunes davant el Govern de l'Estat per tal que coordini amb la Comissió Nacional de Valors la revisió exhaustiva de tots els tests de conveniència, amb la finalitat que el contracte de subscripció de participacions preferents, o de qualsevol altre producte financer de risc, quedi sense efectes legals, en el cas que no fossin un producte adequat pel contractant.

La proposició també planteja que el Govern coordini amb el Banc d'Espanya "totes les accions necessàries perquè es garanteixi la devolució del capital inicial de totes aquelles persones que van subscriure participacions preferents". Aquest punt fa referència a les persones que havien manifestat un perfil inversor de baixa tolerància al risc.