Mercadona ha tancat l´exercici 2011 amb un volum de compres a Girona que arriba als 279 milions d´euros, un 10,3% més que l´any anterior. Segons la cadenda, «aquesta xifra reflecteix l´aposta sostinguda de la companyia pel sector agroalimentari de la província, i es veu recolzada per la relació que manté amb dues empreses gironines que fabriquen majoritàriament per a Mercadona». Entre aquestes destaquen Font Agudes, d´Arbúcies; i Embutidos Monter, de Sant Jaume de Llierca.

Aquests dos interproveïdors (que és com la companyia anomena als fabricants de les marques Hacendado, Bosque Verde, Deliplus i Compy) fan arribar els seus productes a tot Espanya mitjançant els 1.356 punts de venda que té Mercadona. En aquest sentit, l´any 2011, Font Agudes va comercialitzar 161 milions de litres d´aigua mineral, mentre que Embutidos Monter va sumar una producció de 16 milions de quilos d´embotits curats.

Si a aquestes dades hi sumem les compres a la resta de proveïdors gironins, l´any 2011 Mercadona va comercialitzar 23,25 milions de quilos d´embotit i 336 milions de litres d´aigua procedents de la província.

Així mateix, l´aposta i el creixement de Mercadona a Catalunya ha propiciat que aquests dos interproveïdors de la companyia segueixin generant riquesa i executant inversions, amb el conseqüent efecte dinamitzador sobre l´economia local. Concretament, l´any 2011, la inversió conjunta de Font Agudes i Embutidos Monter va arribar als 7,1 milions d´euros.

61 nous llocs de treball

Mercadona ha finalitzat l´any 2011 amb un total de 161 botigues repartides per les quatre províncies catalanes, nou més que el 2010 (després d´obrir-ne 13 i tancar-ne 4). Aquest creixement ha permès la creació de 685 llocs de treball a Catalunya, on la plantilla de la companyia ja arriba a 9.240 persones, totes amb contracte fix. En l´àmbit gironí, la companyia compta amb 22 botigues i un equip de 901 persones, després de crear 61 nous llocs de treball durant l´últim exercici, dada que reafirma la seva condició d´empresa generadora d´ocupació estable.

Per altra banda, el juliol de 2010 Mercadona va iniciar les obres del seu nou bloc logístic al municipi d´Abrera (Barcelona) que suposarà una inversió total de 300 milions d´euros, estarà dotat de la més alta tecnologia i tindrà capacitat per proveir fins a 250 supermercats. En les tasques de construcció i posada en marxa d´aquesta plataforma, que s´inaugurarà el 2014, hi participen 150 pimes i més de 600 treballadors.