Els sindicats CCOO i UGT han denunciat pressions dels empresaris gironins, sobretot als sectors de l'hostaleria i el petit comerç, perquè els treballadors no se sumin a la vaga general. Els sindicats elaboren ara un llistat d'aquestes empreses i, si abans de dilluns els seus directius no han mogut fitxa, el faran públic. La secretaria general de la UGT a la demarcació, Dolors Bassa, va explicar que entre les mesures de pressió hi ha dir als treballadors que no se'ls renovarà el contracte o que, si secunden l'aturada, se'ls posarà al principi de la llista davant futurs acomiadaments. Els sindicats insten les plantilles a "perdre la por" davant els anomenats piquets empresarials i unir-se a l'aturada.

CCOO i la UGT van celebrar ahir una assemblea l'auditori de la Coma Cros de Salt per escalfar motors de cara a la convocatòria de vaga general de dijous vinent. L'acte ha comptat amb les intervencions dels secretaris generals dels dos sindicats a Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez.

Durant les seves intervencions, tots dos van instar els treballadors a "perdre la por" i secundar l'aturada. "És veritat que hi ha por, però l'hem de perdre, perquè sinó haurem de conviure amb ella per sempre més; i si ara ens trobem amb dificultats per garantir els nostres drets, quan la reforma estigui plenament consolidada, encara n'hi haurà més", va ressaltar Álvarez. Tant CCOO com la UGT denuncien que, durant els darrers dies, hi ha hagut un degoteig d'empreses que han pressionat els treballadors per evitar que secundin l'aturada. "Per evitar-ho, hem posat un servei d'atenció directa que permet als empleats denunciar aquestes actituds antidemocràtiques, perquè el dret a vaga és constitucional i no hi pot haver ni sancions ni impediments per exercir-lo", va dir Joan Carles Gallego.

A les comarques gironines, els dos sindicats ja tenen sobre la taula un llistat d'empreses que han portat a terme el que es coneix com a "piquets empresarials". "Entre les mesures de pressió, hi ha dir als treballadors que no se'ls renovaran els contractes o que, en cas que s'hagin de portar a terme acomiadaments, si fan vaga seran els primers de la llista", va explicar la secretària general de la UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa.

A la demarcació, CCOO i la UGT han detectat que aquestes pressions, sobretot, es donen als sectors de l'hostaleria, el petit comerç. Els dos sindicats diuen que encara és aviat per saber quin seguiment tindrà la vaga a les comarques gironines. Sí que avancen, però, que els sectors de la indústria i els transports seran uns dels qui s'hi sumaran més.