La societat estatal Correus i Telègrafs ajustarà aquest any la seva plantilla en unes 1.900 o 2.000 persones per adequar-se a la caiguda de la demanda, que provocarà un descens dels ingressos d'explotació del 12 %, fins als 1.788,9 milions d'euros.

Durant la seva compareixença a la Comissió de Pressupostos del Congressos, el president del grup Correus, Javier Cuesta, va assegurar que la consolidació de llocs de treball forma part d'un pla acordat amb tots els agents socials i "absolutament necessari" per a la companyia.

La reducció de treballadors es portarà a terme a través de baixes incentivades o traspassos de funcionaris de Correus a l'Administració General de l'Estat, entre d'altres mesures, ha dit Cuesta, que ha assegurat que la companyia té l'obligació d'adequar-se a la "màxima velocitat possible a la ràpida baixada de la demanda".

Cuesta va explicar que el descens dels ingressos previst per a la matriu de Correus i Telègrafs es deu, fonamentalment, que aquest any hi haurà menys processos electorals, així com el descens de la facturació a les companyies elèctriques (ja que els rebuts de la llum passen a ser bimestrals en comptes de mensuals) i a la caiguda de la demanda.

La companyia preveu tancar l'any amb unes pèrdues brutes de 166,5 milions d'euros.