Els Col·legis d'Aparelladors de Catalunya han posat en marxa un pla d'acció per al seu rellançament professional davant la crisi del sector de la construcció. En una nota difosa ahir pel col·leciu, assenyalen que el moment històric que viu el sector "els exigeix fer un salt endavant com a experts en el cicle de l'edificació per impulsar un sector més competitiu, amb més qualitat, més segur i sostenible".

El col·lectiu dels aparelladors, integrat per 10.000 professionals, es troba avui en un moment de convergència de diversos factors de canvi que, en el seu conjunt, plantegen la conveniència i l'oportunitat d'iniciar un pla d'acció per afrontar el futur en les millors condicions.

La liberalització dels mercats, la competència entre professions i la greu crisi del sector són alguns dels elements d'aquest nou marc, en el qual cal afegir els canvis tecnològics i del procés constructiu, així com una major exigència mediambiental. Conscients de la transcendència del moment actual, els cinc col·legis d'aparelladors de Catalunya s'han posat d'acord en la necessitat d'iniciar un rellançament de la professió.

Per això, han definit un pla que desenvoluparan els propers mesos amb l'obejctiu de potenciar la transició d'atribucions a competències professionals, definir i consolidar les especialitzacions professionals, promoure la formació i redefinir i adequar els mecanismes de responsabilitat professional i la seva cobertura.