El Govern estudia aprovar aquest any un pla contra l'absentisme dels funcionaris, que inclouria que aquests no cobrin el seu salari íntegre durant els primers 90 dies de baixa per incapacitat temporal, tal com fixa el Règim Especial de la Seguretat Social dels Funcionaris Civils de l'Estat.

Segons el Programa d'Estabilitat 2012-2015 que l'Executiu ha enviat a Brussel·les, aquesta és una de les mesures que s'aprovaran aquest any per estalviar despeses de l'Administració Central.

D'acord amb el programa, la mesura tindrà un "impacte pressupostari molt positiu, encara que a priori resulta difícil de quantificar exactament". El pla contra l'absentisme dels empleats públics "augmentarà la productivitat dels funcionaris i disminuirà les necessitats de contractació", segons el Govern.

A més, preveu que les despeses de MUFACE, l'organisme públic dependent d'Hisenda que gestiona la protecció social dels funcionaris, es redueixin en reformar-se els requisits per cobrar el subsidi per malaltia que paga aquesta entitat a partir del quart mes de baixa.

D'altra banda, el Servei Públic d'Ocupació Estatal, obligarà a desocupats a presentar-se en les seves oficines "en els dies i hores" que es determinin per controlar possibles casos de frau en el cobrament de les prestacions, especialment en aquells casos en els quals el beneficiari rep el cobrament però resideix al'estranger, supòsit n el que es contempla l'extinció de la prestació.

Aquesta mesura s'inclou en el pla integral contra l'ocupació irregular i el frau en l'àmbit laboral i tamé apareix detallada en el Programa Nacional de Reformes remès ahir a Brussel·les.

Liberalització de transports

D'altra banda, fLa vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va avançar ahirque el Consell de Ministres de divendres que ve aprovarà la "liberalització" de "determinats serveis", entre els quals ha citat la gestió d'infraestructures i serveis de transport, per aconseguir una "gestió més eficient i més austera".