El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, va assegurar ahir que en "els pròxims dies i setmanes" el Govern establirà una regulació de les societats que utilitzarà per arraconar els actius immobiliaris de la banca.

En declaracions als periodistes després de la seva intervenció al Barcelona Tribuna, va explicar que l'objectiu és que les entitats amb actius immobiliaris "els puguin anar traient amb vendes parcials o a través de societats", encara que va precisar que seran actuacions voluntàries per part dels bancs. Encara que va evitar detallar en què consistirà la regulació d'aquestes societats, va afegir que el plantejament inicial és que cada banc pugui crear "el seu propi vehicle amb unes regles determinades" que establirà el Govern.

Va recordar que de moment el Govern ha exigit un ajust en les valoracions del crèdit dubtós promotor, que arriba als 180.000 milions, en base a sòl, a promocions en curs i a habitatge finalitzat.

Segons De Guindos, el Govern ha realitzat un ajust important en la valoració d'aquests actius que, actualment, "en termes generals tenen preus de mercat". Per això, considera que existeix la possibilitat que entrin compradors i hi hagi transaccions que són "raonables" des d'un punt de vista d'operacions de mercat.