La Generalitat va comunicar ahir als sindicats de la funció pública la seva voluntat de traslladar la reducció del 5% dels salaris dels funcionaris i treballadors que depenen de l'administració autonòmica a tot el sector públic, cosa que podria afectar gairebé mig milió de persones.

Els sindicats CCOO, UGT i IAC van alertar d'aquesta possibilitat després de reunir-se a Barcelona amb representants del departament de Governació en el marc de la Taula General de la Funció Pública. La reunió tenia com a objectiu confirmar als sindicats la decisió del Govern d'Artur Mas de dur a terme el pròxim desembre una retallada dels sous dels funcionaris de la Generalitat que se sumarà a la ja acordada per al mes de juny. D'aquesta manera, els 165.000 treballadors públics que depenen directament de la Generalitat veuran com els seus sous es retallen aquest 2012 un 5%, una reducció que s'aplicarà sobre els complements que cobren i que es repartirà en les pagues de juny i desembre a raó d'un 2,5% a cadascuna d'elles.

En declaracions als periodistes, la representant de CCOO de Catalunya, Montse Ros, va assegurar que la Generalitat havia assegurat que "vol fer extensiva" aquesta rebaixa a tot el sector públic, cosa que excedeix bastant la part representada a la Taula de la Funció Pública i afectaria aquest mig milió de treballadors. Ros va denunciar que la Generalitat pretén aplicar aquesta retallada salarial, en cadena, a tots els treballadors de les empreses públiques.