El Govern no vol que el rescat de Bankia augmenti el dèficit, i per això finançarà la injecció de 19.000 milions amb deute, que podrà ser emesa pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) o directament pel Tresor, segons han informat a EFE fonts governamentals.

El mateix president del Govern, Mariano Rajoy, ha deixat avui clar, en una intervenció davant la premsa, que el rescat multimilionari de Bankia no generarà un major dèficit públic ni provocarà ajustaments addicionals en la despesa pública.

Tot i això, ha indicat que el mecanisme final que s'adoptarà per aconseguir els diners que requereix el banc "no està tancat encara", el que li impedia "avançar les decisions que prendrà el Govern".

No obstant això, fonts pròximes a l'Executiu han explicat a EFE que s'estudien dues opcions, molt similars, que permetran al FROB injectar 19.000 milions de capital al Banc Financer i d'Estalvi, la matriu de Bankia.

Realment, el Govern no necessita buscar tots els recursos, atès que el FROB compta actualment amb una liquiditat d'uns 5.300 milions d'euros, disponibles inicialment per Bankia.

Per tant, es necessiten una mica menys de 14.000 milions per reflotar a aquest banc, que es convertirà totalment en una entitat pública.

El FROB té la capacitat legal d'endeutar-se mitjançant l'emissió de títols, i de fet compta amb la garantia del Regne d'Espanya, amb les avantatges financers que això implica.