El Govern intenta treure la pensió de 13,9 milions d'euros assignada al director financer de Bancaixa, Aurelio Izquierdo. En un principi s'havia informat que el president de BFA-Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, havia transmès a l'Executiu que Izquierdo no podrà exercir els seus drets de pensió acumulats quan deixi l'entitat. No obstant això, des de Bankia van precisar posteriorment que no tenen competència per portar a terme aquesta mesura.

Izquiedo, que va ser la mà dreta del president de Bancaixa, José Luis Olivas, qui el va promoure com a director comercial de Bankia, compta amb dret a una pensió de gairebé 14 milions d'euros, segons consta en la memòria dels comptes consolidats de 2011 de Banco Financiero y de Ahorros (BFA), matriu de Bankia.

En concret, Bancaixa té compromisos amb aquest directiu, que el 13 d'octubre de 2011 va causar baixa com a director comercial de Bankia, per valor de 7,633 milions d'euros en concepte de pòlissa d'aportació definida que cobreix la contingència de jubilació, mort i invalidesa. A més, Bancaixa té compromesos amb Izquierdo 6,285 milions en una assegurança d'estalvi individual per cobrir l'opció que, "sota determinades circumstàncies", opti per la prejubilació.

Fonts de Bankia van explicar que ni Banco Financiero y de Ahorros (BFA) ni Bankia té pendent algun pagament a Izquierdo per la seva pertinença a l'alta direcció de l'entitat. "Els compromisos són de Bancaixa", van emfatitzar les mateixes fonts. L'entitat llevantina, de la mateixa manera que les altres sis caixes que integren el grup, veurà diluïda la seva participació en el capital de BFA quan el Govern transformi les preferents en capital i desemborsi les aportacions necessàries per reforçar la seva solvència, fer que suposarà una injecció de recursos superior a 23.000 milions.

A més, les fonts van recordarque les caixes ja no estan obligades per llei a publicar els seus comptes, amb el que aquest tipus d'informació les presenten a l'entitat en la qual consoliden el seu negoci financer, que en el cas de Bancaixa és BFA.

Per part seva, el diputat d'ERC Joan Tardà ha criticat durament que un responsable de Bancaixa pugui rebre gairebé 14 milions d'euros d'indemnització quan abandoni l'entitat i va advertir que ell no se sentiria "massa segur" pel carrer si fos directiu de Bankia, perquè hi ha molta gent "desesperada". "Una vergonya, un insult, no té nom. És inacceptable", van ser alguns dels termes que va utilitzar per referir-se a aquest assumpte, que va emmarcar dins de la situació general de Bankia.