CatalunyaCaixa tindrà nou propietari a finals de juny

Les entitats interessades en la compra de la firma
ja han començat a rebre
la documentació

02.05.2012 | 02:00
Todó, president de CatalunyaCaixa

Les entitats que estan interessades a quedar-se amb CatalunyaCaixa han començat a rebre el seu quadern de venda, amb la qual cosa comença així el procés de subhasta, que podria concloure a final de juny.
El quadern inclou les condicions i els terminis del procés de venda de l'entitat, que actualment està controlada per l'Estat mitjançant el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).
Segons aquest calendari, les entitats interessades a licitar per la catalana tindran fins al pròxim 11 de maig per analitzar els comptes i presentar una oferta no vinculant davant el Banc d'Espanya.
Després d'aquest procés, l'organisme que dirigeix Miguel Ángel Fernández Ordóñez seleccionarà les millors i les entitats elegides podran estudiar de forma més detallada els comptes de CatalunyaCaixa, fruit de la unió entre Caixa Catalunya, Manresa i Tarragona.
A mitjan juny, les entitats hauran de presentar la seva oferta en ferm, amb la qual cosa l'entitat podria quedar adjudicada a final d'aquest mes.
Diverses són les entitats que estan interessades en CatalunaCaixa i que han rebut el seu quadern de venda com el Banco Santander, BBVA, que ja s'ha adjudicat Unnim, el Banc Popular, KutxaBank i Sabadell, segons precisen fonts financeres.
El passat 12 d'abril, la Comissió Rectora del FROB va aprovar iniciar el procés de subhasta de la totalitat de l'entitat.
L'Estat vendrà la participació del 89,74 % que va prendre el FROB l'any passat i també el 10,26 % de Catalunya Banc que controla l'entitat.
L'adjudicació de CatalunyaCaixa es farà sense ajudes públiques i tots els recursos provindran del Fons de Garantia de Dipòsits (FGD), que s'ha quedat gairebé sense fons després de la venda d'Unnim.
L'inconvenient ara és que cap entitat compraria la catalana si no és amb un esquema de garanties similar al de les subhastes de la CAM i Unnim, que cobreix al comprador davant bona part de les pèrdues de l'entitat.

S'accelera el procés
Al marge del procés de CatalunyaCaixa, la reestructuració del sector financer espanyol es podria accelerar les properes setmanes. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va anunciar dilluns noves fusions i adquisicions bancàries "en els pròxims dies" i es va mostrar partidari que les entitats separin els seus actius immobiliaris de la resta de negocis.
El titular d'Economia va afegir que a Espanya existeix "un problema notable i diferencial pel risc immobiliari de la banca" i va defensar la separació d'actius immobiliaris de la resta de l'activitat amb la finalitat d'"alliberar capital". "La possibilitat de separar els actius immobiliaris és una cosa que crec que té sentit i que és positiva per a les entitats financeres", va comentar De Guindos. Aquesta fórmula "permet que els bancs es dediquin al seu negoci, que és el bancari, i no a l'immobiliari".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Economia

La CE investiga si la compra de Monsanto per Bayer perjudica la competència

La Comissió Europea (CE) va informar ahir que ha obert una investigació en...

Uniqlo llança la seva primera botiga per internet a Espanya

La cadena nipona de roba Uniqlo ha llançat la seva plataforma de venda per internet en...

El sou mitjà cau un 0,2% a Catalunya i se situa en 1.720 euros

El sou mitjà català ha perdut un 0,2% interanual i es queda en 1.720 euros mensuals,...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema