El 80,5% dels economistes catalans asseguren que la situació actual de l'economia catalana és pitjor que fa un any, un 16,5% creu que es manté i només un 2,9% opina que ha millorat, segons una enquesta del Col·legi d'Economistes de Catalunya. L'enquesta, realitzada a 1.056 col·legiats, també reflecteix un empitjorament de les expectatives i de la confiança en l'economia catalana i espanyola.

Atorguen una puntuació de 3,09 sobre 10 a l'economia catalana i de 2,69 a l'espanyola, fet que suposa una baixada de 0,17 i 0,62 punts, respectivament. Per als economistes consultats, els principals problemes són l'atur (68,7%) i la restricció creditícia (68,6%), la debilitat de la demanda interna (54,1%) i el dèficit fiscal de Catalunya (46,9%). Tres de cada quatre creuen que la millor situació econòmica del País Basc "pot explicar-se" pel concert econòmic amb l'Estat.

Un 63,2% dels economistes coincideixen que una de les primeres mesures que hauria de prendre la Unió Europea és la posada en marxa dels Eurobons.

Finalment, un 72,5% opina que l'actual situació econòmica"no justifica" l'amnistia fiscal.