Soraya Sáenz de Santamaría, ha negat avui amb rotunditat la possibilitat que Espanya hagi sol · licitat o estigui abocada a un rescat financer.

"No hi haurà rescat ni el rescat és una opció. L'opció del rescat està descartada", ha afirmat la vicepresidenta, davant la informació que ha aparegut en les últimes hores en relació a que Espanya podria haver negociat un rescat amb els seus socis europeus.

Diversos mitjans recullen avui informació que apunta que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha reconegut aquesta setmana al seu homòleg alemany, Wolfgang Schäuble, que Espanya necessitava un rescat per import de 300.000 milions si els costos del deute es mantenien en nivells insostenibles .

La vicepresidenta ha indicat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que quan es van reunir Guindos i Schäuble, els dos ministres ja van informar del contingut de la trobada.

Sáenz de Santamaría ha estat preguntada també per la conversa telefònica que avui tenien prevista el president francès, François Hollande, i la cancellera federal alemanya, Angela Merkel, per parlar sobre la situació econòmica d'Espanya, segons han informat avui mitjans locals francesos.

La vicepresidenta considera que aquests contactes "formen part de les converses usuals entre líders europeus en aquestes últimes setmanes i aquests dies, com a conseqüència de la incertesa de la zona euro".

"El mateix president (del Govern) - ha dit la vicepresidenta-ha tingut l'oportunitat de parlar amb diversos líders europeus sobre la situació per la que travessa Europa. Estem preocupats".

Després de diversos dies de tensions en els mercats, la prima de risc es va relaxar ahir més de 50 punts i s'ha situat per sota de 600 punts. Avui ha prosseguit amb la seva caiguda fins als 534 punts bàsics, amb la rendibilitat del bo en el 6,71%.