Confirmar l'esborrany de la declaració de la renda que facilita la mateixa Agència Tributària sol ser la forma més senzilla de complir amb la obligació que bona part dels contribuents tenen cada any amb el fisc. Aquesta via ha guanyat protagonisme en els últims anys, fins al punt que un 44% de les declaracions presentades a tot l'Estat venen de la confirmació de l'esborrany. En el cas de Girona, aquest sistema només va ser utilitzat pel 33,5% dels declarants. Es tracta del percentatge més baix de tot l'Estat després del de Biscaia (31,2%) i Lleida (33,3%).

L'Agència Estatal d'Administració Tributària ha tornat fins ara 124,35 milions d'euros a prop de 199.000 contribuents, dins de la campanya 2011 de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). Segons va informar el ministeri en un comunicat, aquestes devolucions practicades suposen el 80% de les sol·licitades.

En la campanya tancada fa unes setmanes, el total de declaracions presentades a Girona puja a 244.173 (incloent els esborranys confirmats).

Prop del 65% de les declaracions dels contribuents gironins han estat presentades per m Internet el que implica que dos de cada tres ciutadans no han hagut de desplaçar-se fins a cap dependència de l'Agència Tributària per presentar la seva declaració. Es tracta d'un percentatge 10 punts superior a la mitjana estatal. I és que Girona és un de les demarcacions de l'Estat que més ultilitza la presentació telemàtica.