Cinc emprenedors de les comarques gironines han impulsat un negoci de venda d'articles relacionats amb l'astronomia, amb una oferta d'unes 1.500 referències. També posen a disposició dels clients articles per a l'observació de la natura i l'ornitologia. L'empresa, que té la seu a Sant Gregori (Gironès) i que comercialitza els seus articles per mitjà del web telescopiomania.com, ven entre 250 i 300 telescopis al mes arreu de l'estat espanyol, segons ha explicat el seu director, Xavier Nieto. Es va crear a l'abril i a partir del setembre volen començar una expansió a nivell internacional per aprofitar "la gran acollida" que està tenint la iniciativa, en paraules de Nieto.

Més d'un miler de telescopis i articles diferents per a la pràctica de l'astronomia, i l'observació de la natura i ornitologia. Aquesta és l'oferta d'un nou negoci impulsat per cinc emprenedors de les comarques gironines, alguns d'ells experts en astronomia. L'empresa, que té la seva seu a Sant Gregori i que comercialitza els seus articles per mitjà del web telescopiomania.com, ja s'ha posicionat per la varietat i la qualitat dels productes com a una de les més importants a l'estat espanyol en aquest sector.

Entre els 1.500 articles que s'ofereixen relacionats amb l'astronomia i l'observació telescòpica, es poden trobar des de telescopis senzills per a les persones que es volen iniciar en aquesta afició, fins a aparells de gran complexitat adreçats als més experts, amb una oferta de marques líders a l'àmbit mundial com és Celestron, Skywatcher o Meade. També hi ha telescopis adreçats als més petits, perquè es puguin introduir en aquesta pràctica.

Actualment, aquesta nova empresa ja rep comandes d'arreu de l'estat espanyol i la previsió és que el setembre obrin mercat internacional, segons destaca el director de telescopiomania.com, l'expert en astronomia i en vendes per Internet Xavier Nieto.

Alguns dels productes amb molta demanda són els relacionats amb l'astrofotografia. "Es poden fotografiar detalls dels planetes i fer fotografies del cel profund per observar nebuloses i galàxies", explica Nieto. També hi ha telescopis solars per observar el sol i també hi ha molta demanda de telescopis per observar les aus. La varietat cada cop més gran de possibilitats que ofereix aquesta temàtica fa que cada cop s'hi sumin més aficionats.

L'empresa ha estat creada per cinc emprenedors gironins d'àmbits diversos, que han posat en comú el seu coneixement per crear aquest nou negoci. El soci tecnològic és Noumedia. La plantilla és de sis treballadors i està previst doblar-la abans de final d'any. A la seu de Sant Gregori, de 200 metres quadrats, hi ha una exposició dels productes que ofereixen. Aquesta seu és també punt de venda, tot i que el volum important del negoci és en línia.

Dos negocis més

Els cinc emprenedors gironins que han impulsat telescopiomania. com també han creat aventuramania.com, per a la venda d'equipament exclusiu d'esports d'aventura. El setembre està previst obrir hipicamania.com, enfocada a l'equipament hípic. Amb l'obertura d'aquest darrer negoci es farà també una ampliació de la seu de Sant Gregori, de 200 metres quadrats més.