Els hotels de la demarcació de Girona han tancat juliol amb una ocupació d'un 78%, un punt menys que el mateix període del 2011, i preveuen arribar a una ocupació del 90% aquest agost.

Així ho ha assegurat el gerent del grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià, qui ha explicat a Europa Press que el bon temps ha permès mantenir les dades en la línia del 2011, i ha afegit que en aquests hotels s'han venut el 70% de les places disponibles, tot i que les reserves poden augmentar un 20% a última hora.

Referint-se a l'incendi forestal que va assolar l'Alt Empordà, ha assenyalat que el mateix cap de setmana es van enregistrar anul·lacions en hotels pròxims al foc, però ha assegurat que tampoc ha provocat una gran afectació.

Tot i no tenir dades sobre l'ocupació als hotels de luxe de la Costa Brava, Sabrià ha afirmat que aquests "resisteixen millor que la mitjana", perquè el client es manté fidel, tot i que han pogut reduir de 15 a 10, o de 10 a vuit els dies que s'allotgen en aquests establiments.

Ha subratllat que no es produeix per una pèrdua de poder adquisitiu, sinó que volen reduir el nivell d'ostentació en aquests hotels.

Pel que fa a perfils, es manté la major presència de turistes francesos, holandesos, belgues i britànics, tot i que en zones com Lloret de Mar i Castell i Platja d'Aro, els turistes russos tenen una presència important, i segueixen desemborsant quantitats importants.