El passat mes de maig el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro va admetre en una entrevista -que va sortir publicada el mes de juliol a la revista Valores- que els ajustos aprovats els anys 2012 i 2013 són "molt dolorosos", ja que suposen "ajustos sobre ajustos". Aquestes declaracions van provocar molt de rebombori entre la ciutadania que, espantada, ja creia que hi hauria més retallades.

"Les mesures adoptades fins al moment són només l'inici", indicava aleshores el ministre, que va realitzar les declaracions abans d'aprovar les últimes mesures que suposarien una retallada de 65.000 milions d'euros. També afegia que "el Govern complirà amb l'objectiu del dèficit fiscal i amb els compromisos adoptats per la UE, per molt difícil que sigui la cojuntura i molt gran que sigui la magnitud de l'esforç".

Així doncs, el ministre d'Hisenda explicava que "s'ha seleccionat en tot moment on fer els ajustos i on recaptar més, amb el fi de perjudicar el menys possible el creixement" i afegia que "en gran mesura el sector privat ja ha fet els seus deures" i que, no obstant això, encara quedava pendent la reforma de la funció pública.