L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (ADIF) ha adjudicat a FCC dos nous contractes vinculats a l'AVE per un import de més de 123 milions d'euros, ha informat la companyia. Un d'ells, són les obres de de construcció de la primera fase de la nova estació d'alta velocitat de Girona, amb un pressupost de 25 milions d'euros i un termini de 10 mesos.

En concret, la construcció de la primera fase de l'estació de Girona ha estat adjudicada a FCC Construcción en UTE amb Dragados, Copisa (Constructora Pirenaica) i Tecsa Empresa Constructora.

El projecte planteja una solució constructiva per crear un espai unificador de totes les funcions a què ha de donar servei l'estació. Les actuacions contemplen l'execució d'un edifici d'accessos a les andanes d'alta velocitat, així com l'acabat interior i la dotació d'instal · lacions i equipaments per als diferents espais destinats a usos específics.

A banda, el grup constructor i de serveis també construirà un nou tram en el Corredor Nord-Nord-oest de la línia d'alta velocitat Madrid-Galícia, que correspon a la via esquerra del tram Vilariño-Campobecerros, per un import de 97.800.000 de euros i un termini d'actuació de 38 mesos.

El primer tram, adjudicat a la UTE formada per les empreses CC Construcción, Contratas y Ventas y Construcciones y Obras Llorente, de 7,9 quilòmetres de longitud, discorre pels termes municipals de Castrelo do Val, A Gudiña i Vilariño de Conso, situats a la província d'Ourense.

Entre els elements singulars del seu traçat destaca el túnel de Bolaños, de 6.780 metres, i el viaducte sobre el Regato de Val de Parada, de 41 metres de longitud.