El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha ordenat reobrir a l'extracció de mol·luscos la zona compresa entre L'Escala, Roses i Cadaqués (Alt Empordà), tancada el 3 d'agost passat, una vegada comprovat que aquesta zona estava lliure de toxines.

Fonts del departament d'Agricultura han informat aquesta tarda que, arran dels controls efectuats en compliment del programa permanent de vigilància que té aquest departament, s'ha verificat que els mol·luscos de la zona CAT1-22 (L'Escala-Roses-Cadaqués) es troben lliures de la toxina DSP (Diarrheic Shellfish Poisson).

A més, també han determinat que les algues dinoflagelades productores de DSP es troben en concentracions per sota dels nivells de seguretat establerts, pel que s'ha resolt la reobertura de la zona per a l'extracció de mol·luscos.

Tal com disposa al Pla de seguiment, s'ha donat trasllat d'aquesta resolució a les confraries de pescadors de l'àmbit afectat, les associacions de productors, les capitanies i autoritats portuàries, les forces de seguretat, la direcció general de Salut Pública, l'Agència Catalana de l'Aigua, la direcció general de Ports i Transports, així com els centres d'expedició i depuració de mol·luscos de Catalunya.

Els mecanismes de vigilància i control que s'estan realitzant asseguren la salubritat dels mol·luscos que es comercialitzen pels circuits habituals, pel que no suposa cap risc per a la salut el consum del mol·lusc que es troba al mercat.