El Tresor espanyol va aconseguir captar ahir més deute del que s'havia proposat, 4.514,6 milions d'euros, en lletres a 12 i 18 mesos, al preu més barat des de maig, el que podria marcar el retorn dels mercats a una certa normalitat després dels sobresalts dels últims mesos. Aquesta és l'opinió majoritària dels experts, que creuen que la subhasta va ser força positiva, no només per la baixada dels interessos respecte a les últimes licitacions, sinó per la gran gana dels inversors, que esperaven majors rendiments.

També el Ministeri d'Economia va mostrar la seva satisfacció pel resultat de la subhasta, i va destacar "l'elevada demanda que registren els títols del Tresor", que ha estat de 10.664 milions d'euros entre les dues denominacions, "2,36 vegades la quantitat adjudicada".

En concret, el Tresor va col·locar 3.532,9 milions d'euros en lletres a 12 mesos al 3,20% enfront del 3,99% de la subhasta anterior, celebrada el 17 de juliol, i uns altres 981,6 milions en títols a 18 mesos al 3,45%, també més barats que el 4,35% de l'anterior licitació.

Per al Ministeri d'Economia, tant "la consistència de la demanda" com la rebaixa dels tipus "posen de manifest l'interès que desperta el deute espanyol entre els inversors". Aquests també valoren "els esforços del Govern per corregir els desequilibris de l'economia", especialment en la reducció del dèficit i el sanejament del sector financer. Per al responsable de deute de Ahorro Corporación, Javier Ferrer, "no hagués tingut molt sentit" que l'interès del bo a 18 mesos subhastat al 3,45% hagués estat superior al 3,49% que ofereix el bo a dos anys al mercat secundari. Segons els analistes, aquests bons a dos anys haurien de ser la nova referència del mercat enfront dels títols a deu anys, que estan "més aturats" ja que no desperten tant interès entre els inversors.

La prima de risc espanyola semblava haver trobat ahir també el camí cap al seny i va seguir baixant fins a tancar en 465,4 punts bàsics, el seu mínim des del 22 de maig.