El Govern està estudiant tenir en compte el matalàs familiar a l'hora de concedir l'ajuda de 400 euros als aturats que han esgotat les seves prestacions, en línia amb les paraules del vicesecretari d'Organització i Electoral del PP, Carlos Floriano, qui fa uns dies va denunciar que aquesta ajuda estava arribant a joves que vivien a casa dels seus pares sense valorar-se el nivell econòmic de la família.

Va ser la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, la que va confirmar aquest aspecte en un conversa informal amb els periodistes. En concret, en ser preguntada per les declaracions de Floriano, la vicepresidenta va assenyalar que l'Executiu "s'ho està mirant" i que el que cal fer és definir bé les situacions en les quals realment es necessita aquesta ajuda. A insistència dels periodistes, que li van demanar que aclarís si l'ajuda es reduirà per als que tinguin cert matalàs familiar o si directament s'eliminarà, Sáenz de Santamaría va dir que és difícil establir una escala de quanties, donant a entendre així que el fet més és que probable no es concedeixin els 400 euros en aquests casos.

De la seva banda, UGT i CCOO han sol·licitat al ministeri incrementar la quantia de les ajudes fins a 532,5 euros, el manteniment del nombre de beneficiaris i la seva consideració de "prestació estable".