Els preus del litre de gasolina i de gasoil han marcat nous màxims històrics després d'encarir-se aquesta setmana un 2,8% i un 1,8%, respectivament. En concret, el preu del litre de gasolina ha trencat la barrera dels 1,5 euros (a Girona fa setmanes que el preu mitjà ha superat aquest límit), mentre que el del gasoil ha registrat un nou rècord d'1,42 euros, superant per primera vegada el llistó dels 1,4 euros, mentre que el de la, segons dades del Butlletí Petrolier. Des de l'inici del mes de juliol passat, el preu del litre de gasolina s'ha encarit més d'un 12% i el del gasoil prop d'un 9%.

Aquesta escalada en els preus de combustibles d'automoció coincideix amb el període de vacances, en el que sol en el mes d'agost es calculen 40,7 milions de desplaçaments per carretera

Així, en el que va d'estiu l'omplert d'un vehicle de gasolina mitjà de 55 litres s'ha encarit en més de nou euros, fins als 83,1 euros. En el cas del gasoil, suposa un desemborsament de 78,1 euros, gairebé vuit euros més car que a l'inici de l'estiu.