La cadena d'electrodomèstics Miró tancarà en les properes setmanes la seva botiga del centre de Girona, situada al carrer Joan Maragall, en un dels locals més grans d'aquest eix comercial.

El tancament d'aquesta botiga arriba pocs mesos després que la companyia, amb seu a Martorell, aixequés un concurs de creditors que el va portar a presentar un pla de viabilitat que l'ha obligat a tancar més de 50 establiments i a acomiadar prop de 800 treballadors en diferents expedients de regulació d'ocupació.

La clausura del local gironí no quadra amb els plans del grup anunciats a principis d'abril pels representants legals de la cadena a Economiadigital.es, on asseguraven haver tancat els locals que generaven pèrdues que només estaven actius els que eren rendibles i en una bona ocupació.

El 72,8% dels creditors va donar suport al pla de viabilitat del grup el passat desembre, fet que va permetre aixecar el concurs de creditors. El conveni -negociat amb CatalunyaCaixa, Banc Sabadell i les companyies asseguradores de crèdit Euler Hermes i Crédito y Cuación-, establia la creació d'una comissió de seguiment que controlarà el compliment dels pagaments i el treball de l'equip directiu.

El jutge del Jutjat mercantil número 1 de Barcelona també va retirar la tutela que exercia sobre la cadena d'electrodomèstics, i el seu fundador, Francesc Miró.

No obstant això, els administradors concursals de Miró van sol·licitar la passada primavera la inhabilitació per vuit anys de Francesc Miró, després de la demanda de CaixaBank i les patronals Anfel i Fape. Els administradors van demanar al Jutjat Mercantil número 1 de Barcelona que l'empresa pagui els creditors la diferència entre l'actiu de 2007 i l'actiu que quedi quan es liquidi l'entitat.