La "troica" internacional que supervisa l'economia grega ha demanat al Govern d'Atenes que flexibilitzi les relacions laborals amb diverses mesures, entre elles l'augment de la setmana laboral de cinc a sis dies.

La informació procedeix d'un correu electrònic enviat per representants de la troica-formada per la Comissió Europea (CE), el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI)- als ministeris grecs de Finances i Treball i filtrat pel diari econòmic Imerisia.

L'autenticitat d'aquest correu electrònic i del seu contingut va ser confirmada per una font del Ministeri de Finances, que no va voler revelar-ne els detalls.

Entre les propostes més polèmiques es troba augmentar la setmana laboral a sis dies i reduir el descans mínim entre torns de treball a onze hores, a més d'eliminar les restriccions als canvis de torn de matí i de tarda segons les necessitats de l'empresari, puntualitza el diari Imerisia.

Igualment, la troica exigeix reduir a la meitat la indemnització per acomiadament i el termini del qual disposa l'empresari per notificar la rescissió del contracte.

També pretén que disminueixi la contribució al Fons de la Seguretat Social que paguen les empreses per cada empleat, a pesar de l'empitjorament de la recaptació de l'Estat en aquest sentit.

"No es tracta de propostes noves, ja que la troica fa temps que les està fent. Però, de moment, són només propostes, no significa que el Govern grec degui acceptar-les", va explicar la font ministerial, que va sol·licitar l'anonimat pel que té de delicat l'assumpte.

Una taxa d'atur del 23,1%

La taxa de desocupació a Grècia es va situar el maig en el 23,1% (54,9% en el cas dels menors de 25 anys) i el nivell adquisitiu dels treballadors grecs ha caigut a xifres de fa tres dècades, segons estimen els sindicats. Els inspectors de la "troica" es troben a Grècia des de la setmana passada, encara que els caps de missió arribaran divendres per negociar amb el Govern d'Atenes, amb l'objectiu de supervisar el nou pla d'estalvi valorat en 11.600 milions d'euros.