El BBVA ha plantejat prescindir de 1.218 treballadors, que suposen el 40% de la plantilla, i el tancament de 332 oficines i prejubilacions asl 53 anys amb el 55 % del sou fixe brut per integrar Unnim, segons va informar el sindicat CCOO.

La proposta, que preveuria fonamentalment acomiadaments fent ús de les possibilitats de la recent reforma laboral, ha estat rebutjada per CCOO (que ostenta el 60% de la representació sindical a Unnim i el 43% en BBVA), i la resta de la representació dels treballadors, singularment SEC (amb el 30% de la representació a Unnim). Els sindicats a més han plantejat que la reestructuració ha de fer-se en el marc de la prevista integració de xarxes de Unnim i BBVA, i per tant per al conjunt de la plantilla de BBVA i Unnim, que a Catalunya, on es concentra el major nombre d'oficines, és de 6.200 treballadors, dels quals més de 1.200, sobretot en BBVA, tenen més de 55 anys.

Les organitzacions han coincidit que la reestructuració ha de fer-se de manera pactada i per mitjans "no traumàtics", com prejubilacions, baixes incentivades, excedències o trasllats compensats.

Al llarg del matí d'ahir van tenir lloc concentracions de delegats de CCOO a les portes de les direccions territorials de BBVA, a Barcelona, Madrid, Bilbao, Sevilla, València, A Corunya i Las Palmas.

Els sindicats recorden que la compra d'Unnim es va fer al preu simbòlic d'un euro i després d'una aportació de fons públics.