L'atur ha pujat a l'agost de 911 persones a la demarcació de Girona, fet que suposa un augment de l'1,75% respecte al juliol, segons dades publicades pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. La xifra, que en termes percentuals suposa l'augment més important registrat a tot Catalunya, deixa enrere cinc mesos consecutius de baixada de la desocupació. El total de desocupats se situa en 53.045 aturats, sent el segon registre mensual més baix de l'any. En termes anuals, Girona acumula 2.134 aturats més que l'agost del 2011, fet que suposa un increment en un any del 4,19%. Al conjunt de Catalunya hi ha 8.090 aturats més que al juliol (1,32%) i el total de desocupats s'enfila fins a les 622.882 persones.

L'agost és un mes tradicionalment on la desocupació registrada augmenta, per efecte de la finalització de la majoria de contractes del període d'estiu.

Les millors xifres en 8 anys

Tot i això, a Girona, l'increment registrat de la desocupació és el més baix dels darrers vuit anys. La sèrie de Catalunya indica que l'augment de desocupació és el més baix que s'ha registrat des de l'any 2006, quan la desocupació va augmentar de 6.356 persones. En el conjunt de l'estat espanyol l'atur ha crescut de 38.179 persones, trencant una tendència de quatre mesos consecutius de caigudes.

El comportament de les llistes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a l'agost és a l'alça en les sèries dels últims anys. De fet, des de l'any 2001 tots els mesos d'agost l'atur s'ha incrementat a Catalunya amb l'excepció d'un únic mes, l'agost del 2004, quan el nombre de persones inscrites a les oficines de l'atur va disminuir

El comportament en el conjunt de l'Estat espanyol ha estat similar, tot i que des de l'any 1997, a l'Estat ha tingut tres mesos amb disminució de l'atur que van ser el 2000, el 1998 i el 1997. La resta d'anys, el mercat de treball espanyol ha acumulat més aturats. Com a Catalunya l'increment de l'atur aquest agost ha estat el més baix des de l'any 2006, en el conjunt de l'Estat espanyol aquesta estadística es repeteix per als mateixos períodes.