La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va assegurar ahir que les pensions "s'ajustaran a la pujada de la vida" i va insistir que aquesta partida dels Pressupostos és "l'últim que cal tocar".

En declaracions a la Cadena SER, la vicepresidenta va recordar que el president del Govern, Mariano Rajoy, va ser "molt clar des del primer moment" respecte a aquest assumpte, i que la primera decisió que va adoptar l'Executiu va ser actualitzar les pensions, "un esforç important en un moment de dificultat econòmica".

Així mateix, va posar èmfasi que les pensions s'han revalorat tots els anys en funció de l'IPC, excepte en 2010, quan el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero va decidir congelar-les.

D'altra banda, segons dades difoses pel ministeri, la Seguretat Social va tenir un superàvit de 2.721,08 milions d'euros fins a agost -el 0,3 % del PIB- un 43,52% menys que en el mateix període de 2011.

Aquest superàvit va ser resultat d'uns ingressos que van arribar als 81.676,52 milions d'euros, que van augmentar el 0,19% respecte a ?l'any passat, enfront d'unes despeses de 78.955,44 milions, que van créixer el 2,93%.