El Tribunal de Comptes, la cort suprema per a casos administratius de Grècia, va declarar inconstitucional una sèrie de disposicions de les mesures d'austeritat impulsades pel Govern, entre elles la retallada a les pensions.

Segons el portal informatiu In.gr, que informa de la sentència, el veredicte del Tribunal no és vinculant.

Interpel·lat pel Govern de manera consultiva, l'òrgan adverteix que les mesures d'austeritat són contràries a diversos articles de la Constitució. Concretament, entren en conflicte amb les disposicions sobre el respecte i la protecció de la dignitat humana, els principis d'igualtat i proporcionalitat i la protecció del treball.

Particularment negatiu és el veredicte judicial sobre les retallades de les pagues extra dels treballadors públics i sobre la reducció de les pensions, que considera desproporcionades.

Igualment denuncia com a inconstitucional l'increment de l'edat de jubilació fins als 67 anys, tenint en compte que només fa dos va ser incrementada fins als 65.

El Consell d'Europa, en un decisó no vinculant, va jutjar recentment com a il·legals diverses provisions de les anteriors reformes laborals auspiciades per la troica.