El Govern només es planteja moure a dilluns, del calendari laboral de l'any 2014, els tres festius acordats amb patronal i sindicats, i no contempla traslladar la resta de dies festius que caiguin entre setmana, segons que va explicar el director general d'Ocupació, Xavier Thibault.

Patronal i sindicats ja van tancar un acord un acord durant les negociacions a les quals els va instar el president del Govern, Mariano Rajoy, el gener del 2012, abans d'aprovar la reforma laboral, per traslladar a dilluns les festivitats de l'Assumpció (15 d'agost), Tots els Sants (1 de novembre) i la Constitució (6 de desembre).

El director general d'Ocupació va assenyalar que el Govern "únicament" treballa d'acord amb aquests tres dies en les negociacions que manté amb la Conferència Episcopal i les comunitats autònomes per reduir els ponts festius i va ressaltar la importància d'aconseguir "el màxim consens" en aquests canvis.

Tant el 15 d'agost com l'1 de novembre són dies festius per mo?ius religiosos, cosa que ha portat l'Executiu a negociar amb la Conferència Episcopal. A més, les converses amb les comunitats autònomes responen a la possibilitat que "es vegin afectades" al limitar la seva capacitat per disposar dels festius.

L'objectiu de l'Executiu és engegar aquests canvis al calendari laboral de 2014, si bé les modificacions legislatives s'aprovarien abans de finals d'aquest any. Per traslladar els dies faria falta modificar l'Estatut dels Treballadors i el Reial decret 2001/1983.

El Govern ha descartat portar a terme els canvis al calendari laboral de 2013 a causa de l'escassetat de ponts i la falta de temps. "Quan ens vam asseure a veure el calendari laboral de 2013 vam veure que només hi havia pont en un dels tres festius i l'impacte era molt limitat, a diferència de 2012, on havia aquests tres dies festius tres ponts o 2011, amb un festiu i un aqüeducte", va assenyalar.