El Banc Central Europeu introduirà una nova sèrie de bitllets d'euro sota el nom 'Europa', segons ha anunciat aquest dijous la institució. Els bitllets nous inclouran un retrat d'Europa, una figura de la mitologia grega que dóna nom a l'origen del continent. Els nous euros s'introduiran gradualment durant un període de diversos anys, començant pel bitllet de 5 euros, que es presentarà el gener del 2013 i entrarà en circulació a partir del maig. El seguiran la resta, sempre en ordre ascendent, fins arribar al de 500 euros. Els nous bitllets mantindran els mateixos colors dominants i un estil semblant, però inclouran més mesures de seguretat per evitar-ne falsificacions.

Els nous bitllets d'euros circularan conjuntament amb els actuals durant un període de temps, tot i que es retiraran "gradualment", segons ha explicat el BCE en un comunicat. Amb tot cas, la institució que presideix Mario Draghi ja ha indicat que avisarà "amb temps" de la data exacta en què els bitllets deixaran de ser "de curs legal". Tot i així, mantindran el seu valor "indefinidament" i es podran canviar als bancs centrals.

El nou bitllet de 5 euros, el primer que sortirà, es presentarà oficialment el proper 10 de gener del 2013, i ja es distribuirà en els bancs i caixers automàtics a partir del maig. El BCE i els bancs centrals estatals informaran dels canvis a través de diverses campanyes públiques.