Els sindicats gironins van carregar ahir contra el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé, per les declaracions en les que va instar els gironins a recuperar la cultura de l'esforç i a estrènyer-se el cinturó. "Demanaria al senyor Espadalé que provi de viure amb els 700 euros mensuals que cobren molts treballadors gironins". Així de contundent es va expressar ahir Dolors Bassa, secretària general de la UGT a Girona, que va replicar la crida del presidenta de la Cambra de Comerç a "treballar més i cobrar menys".

Durant la presentació d'un informe de conjuntura i d'una enquesta empresarial, el president de la Cambra, Domènec Espadalé, va retreure als gironins haver perdut la cultura de l'esforç, afegint que l'actual crisi obliga tothom -tant empresaris com assalariats- a estrènyer-se el cinturó, al meteix temps que assegurava no entendre "com hi ha gent que rebutgi feines per haver de treballar en festius o bé perquè se'ls obliga a desplaçar-se".

"No viu en aquest món"

Segons Bassa, "Espadalé no viu en aquest món". "Amb 60.000 aturats, no em crec que hi hagi gaires treballadors que rebutgin una oferta de feina si és en condicions normals. Una altra cosa són les ofertes que freguen condicions d'esclavatge", va dir la dirigent de la UGT.

"Tots som conscients que la situació és molt complicada, però per a un treballador menys que mileurista, estrènyer-se el cinturó és molt més complicat que per un empresari", va concloure Dolors Bassa.

CCOO ho titlla d'obscenitat

De la seva banda, el secretari general de CCOO a Girona, Bartomeu Compte, va lamentar les paraules del president de la Cambra: "Amb 60.000 aturats dier que hi ha qui no vol treballar és una obscenitat", va dir el líder sindical, qui va instar les empreses a oferir condicions dignes als treballadors.