Els preus van augmentar a l'octubre l'1% a Girona i van acabar fixant una taxa interanual de la inflació del 4%, dues dècimes per sota de la mitjana catalana i la més baixa de Catalunya. Per trobar una inflació tan elevada a la circumscripció gironina cal remuntar-se en les sèries històriques de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) fins a l'abril del 2011 quan a Girona es va registrar un Índex de Preus al Consum (IPC) en taxa anual del 4,4%. La inflació a Girona ha passat de l'1,9% que va començar el mes de gener d'aquest any fins aquest 4% que ha tancat al mes d'octubre.

L'increment de l'IVA a partir del setembre afegit a les mesures del govern espanyol i del Govern han fet que de nou, i per quart mes consecutiu, la inflació es torni a disparar fins una taxa anual del 4,2%, la més alta que fins ara s'havia registrat a Catalunya des del setembre del 2008, coincidint amb el període d'inici de la crisi, segons ha informat l'Institut d'Estadística espanyol.

A Catalunya, com el mes passat, el preus han crescut a l'octubre l'1% en relació amb el setembre, en resposta a l'increment del sector del vestit, que ha començat la temporada d'hivern, i per culpa de la cistella d'ensenyament, molt especialment per la pujada de les taxes universitàries, molt més elevades que l'any passat.

A l'estat espanyol, els preus han augmentat vuit dècimes en relació amb el setembre i han deixat una inflació anual del 3,5%, coincidint amb l'indicador avançat de l'Institut Nacional d'Estadística publicat el 30 d'octubre passat.

La inflació anual del 3,5% que s'ha registrat a l'estat espanyol és la més alta des del maig del 2011.

La inflació anual registrada a Catalunya del 4,2% aquest octubre està tres dècimes per sobre de la que va quedar fixada el setembre del 3,9%.

Des del començament d'any, amb una inflació anual del 2,2 per cent el gener, l'IPC s'ha gairebé duplicat.