El Govern ha acordat concedir la Medalla al treball President Macià 2012 a 14 persones (2 a títol pòstum) i la Placa al treball President Macià 2012 a 6 empreses i entitats amb seu a Catalunya. Entre els premiats hi ha Jordi Comas, president de la FOEG mort dilluns, l'empresari gironí Jordi Grau i Dillet, la funcionària gironina Maria Rosa Rubio Sau, i l'empresa Galetes Trias de Sasnta Coloma de Farners.

Els guardons reconeixen treballadors i empreses pels seus mèrits laborals i la seva contribució a l'impuls de l'economia catalana. També són un reconeixement als treballadors i empreses que s'han distingit per la dedicació, la constància i l'esperit d'iniciativa en el treball, i a les empreses i entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l'ordre laboral. Els guardons es van crear l'any 1938 i són oberts a qualsevol persona o entitat.

A banda de Jordi Comas (vegin-ne més informació a la pàgina 7), els premiats gironins són:

Jordi Grau i Dillet

Vins i licors Grau

El Govern català entrega la medalla a l'empresari baixempordanès en reconeixement a la seva tasca professional al capdavant de l'empresa Vins i Licors Grau, empresa líder en la distribució de vins i licors a les comarques gironines. Destaca que l'any 2007 i l'any 2009 Vins i Licors Grau és denominat primer distribuïdor de vins i licors aen l'àmbit espanyol per la Guía de distribuidores Indisa 2007 i 2009.

Maria Rosa Rubio Sau

Funcionària d'ensenyament

L'Executiu català destaca la seva trajectòria professional en els Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona donant rellevància al tracte humà i tutoritzant el col·lectiu educador amb una dedicació en benefici dels interessos de la societat.

Galetes Trias

Empresa de sta. coloma de farners

El Govern català l'ha reconegut amb la Placa President Macià. L'empresa gironina Galetes Trias, neix el 1908, quan Joaquim Trias obre la primera pastisseria a Santa Coloma de Farners, i defineix les primeres receptes de les galetes Trias, tal com les coneixem avui dia. La història ascendent d'aquesta empresa es veu truncada amb la Guerra Civil i no serà fins al 1975, amb un relleu generacional, quan se li dóna un impuls de modernitat a l'empresa i es construeix l'actual fàbrica. És des de llavors i fins ara que la trajectòria de les galetes Trias ha estat imparable, apostant per la internacionalització i exportant fora de les fronteres catalanes. Galetes Trias conserva encara la pastisseria on elaboraven les primeres galetes i que destinen a la producció de productes més artesanals.

Altres premiats

Altres premiats són Joan Buscà, per la seva carrera professional en el sector de l'assessorament empresarial, el món financer i la consultoria, professor d'Esade i membre de Pimec; els empresaris Gregorio Lamolda, propietari des de l'any 1962 de l'empresa dedicada a la fabricació d'estructures Tamansa i també membre de Pimec; Josep Reverté, director de l'empresa familiar dedicada a l'extracció i tractament industrial de minerals i que està en constant procés d'expansió internacional i innovació; Joan Pericas, actual president de Dinamic i amb una llarga trajectòria a la indústria metal·lúrgica; i Esteve Blasi, en reconeixement a la seva trajectòria en l'àmbit del turisme al municipi de Salou.

D'altra banda, el Govern també ha distingit amb la medalla President Macià a Anna Hero per la seva tasca en la consecució d'avenços en la negociació de convenis col·lectius en matèria d'igualtat entre homes i dones i membre fundadora de la Federació d'Alimentació de CCOO a Catalunya; Lluís Casanovas per la seva tasca en l'a`àmbit dels joves, l'entorn obrer i en els moviments de cooperació desenvolupada a Sabadell i delegat de CCOO a l'Ajuntament de la ciutat durant 20 anys; el metge Bonaventura Rodés, que ha exercit durant 40 anys al Palau de la Generalitat; el doctor i catedràtic de la la UPC, Francesc Xavier Llovera; i el psicòleg i pedagog Joan Escolar.