La Delegació del Govern a Catalunya ha detectat entre gener i octubre d'aquest any un total de 1.670 empreses fictícies creades per obtenir pensions i subsidis fraudulentament.

A més, s'ha descobert en aquest període 8.206 treballadors que prestaven serveis laborals sense estar donats d'alta en la Seguretat Social, després de més de 23.200 inspeccions dutes a terme en aquest període a Catalunya.

El Govern, que ha intensificat els últims mesos la lluita contra l'ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social, va detectar l'any passat 79 empreses fictícies, mentre que només fins a octubre d'aquest any la xifra puja a 1.670, cosa que suposa multiplicar per vint la dada de fa un any.

El 2011 es van realitzar 5.899 inspeccions, amb un total de 2.307 casos d'ocupació en economia submergida, mentre que aquest any les inspeccions s'han multiplicat per quatre i el nombre d'empleats irregulars que han aflorat ha superat els 8.000.

La Delegació del Govern explica en un comunicat que la posada en marxa del Pla de Lluita Contra l'Ocupació Irregular i el Frau en la Seguretat Social del Ministeri de Treball ha comportat la creació d'equips de treball especialitzats en economia irregular.

Aquests equips, formats per personal de la Inspecció de Treball, realitzen les actuacions d'inspecció i control en col·laboració amb agents de la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra i les policies locals.

Amb aquest pla, el Govern pretén lluitar contra l'economia submergida i contra l'aplicació indeguda de bonificacions en la cotització social, així com evitar que es percebin indegudament pensions i subsidis.