El nombre d'hipoteques sobre habitatges que s'ha registrat a les comarques de Girona el setembre ha sumat 514 unitats, cosa que suposa una caiguda del 25,07% en relació amb el setembre del 2011, segons l'Institut d'Estadística espanyol. En termes intermensuals, el setembre és un mes de creixement d'hipoteques perquè la comparació es fa amb l'agost. En concret, aquest setembre l'augment ha estat del 18,43% en comparació amb l'agost. En relació amb el valor hipotecat dels habitatges, la mitjana del preu dels pisos el setembre ha quedat fixat en 99.156 euros, un 36,96% menys que el setembre de l'any passat. En comparació amb l'agost, el preu ha crescut l'1,44%.

Les dades de l'INE indiquen que en el conunt de l'Estat es van constituir 21.195 habitatges, cosa que suposa una caiguda del 31,2% en relació amb el setembre de l'any passat, més de tres punts percentuals més alta que la registrada a Catalunya.

La mitjana del valor de cada una de les hipoteques a Espanya s'ha situat en 102.407 euros, amb una contracció del preu del 8,51% en relació amb el setembre de l'any passat. El setembre és un mes que tradicionalment el nombre d'hipoteques en relació amb el mes d'agost registra creixements, molt condicionat a la caiguda d'activitat que suposen les vacances d'estiu.