Els concessionaris oficials de les marques i empreses de compra-venda de vehicles d'ocasió han venut un 9% més de vehicles a les comarques gironines en el que va d'any, el mateix percentatge d'increment que en el conjunt de Catalunya. Segons el Gremi del Motor, les vendes al canal professional suposen ja el 36% del mercat de cotxes usats i es preveu que segueixin en augment "gràcies a que, cada vegada més, el consumidor valora la bona relació qualitat-preu dels automòbils, la garantia, i les condicions de finançament que ofereix el sector".

Les transaccions de cotxes usats entre particulars -que suposen gairebé el 60% del total-, també s'han incrementat (+4,9%) respecte a l'any anterior. En conjunt, s'han venut a Catalunya 218.352 turismes i tot terrenys d'ocasió, un 4,7% més que en el mateix període de 2011. Un 48 per cent de les transaccions correspon a vehicles amb més de 10 anys d'antiguitat.

A Catalunya es venen ja 2,4 cotxes usats per cada vehicle nou, una equivalència que fa solament tres anys era d'1,9. Aquesta ràtio està en línia amb la d'altres països europeus com Alemanya (2,2), Itàlia (2,6) o França (2,7). Tot i amb això, a Regne Unit (3,6) i Portugal (3,9) la implantació del mercat d'automòbils de segona mà és encara major.