La filial espanyola de Puratos -amb seu a Sils i dedicada a la fabricació de matèries primeres de fleca, pastisseria i xocolata- espera que els 25 milions d'euros que invertirà fins a l'any 2018 permetin "generar ocupació a mig termini".

Així ho va explicar ahir el seu director general, Ramon Escaler, durant una visita a la fàbrica de Sils en què va comentar que les noves inversions prioritzaran la línia productiva dedicada a la xocolata, la de més valor afegit.

En l'actualitat, Puratos ocupa 243 persones a les comarques gironines, 203 al centre productiu de Sils i 40 al que tenen a Riudarenes. En aquestes instal·lacions hi ha línies de producció destinades a la fabricació de masses mare, margarines, xocolates, productes humits (fruites i gelatines), etc.

L'any 2011, la producció va superar els 74 milions de quilos, un 40 per cent superior a la de deu anys enrere.

A Sils, el grup compta amb un "innovation center" destinat a la realització de projectes d'investigació i desenvolupament amb els seus clients, basant-se en estudis de mercats i preferències del consumidor, com a la realització de mòduls de formació als professionals del sector.

La filial espanyola de Puratos va facturar l'any passat 140 milions d'euros, mentre que el conjunt del grup, amb seu a Brussel·les, va arribar a un volum de negoci de 1.300 milions d'euros, que es vol pràcticament duplicar en 6 anys.