El ministre de Finances alemany Wolfgang Schäuble assegura que el pitjor de la crisi ja està superat, segons va expressar en declaracions al diari Bild. I afegeix que països com Grècia s'han adonat que només es pot vèncer la crisi amb l'aplicació de dures reformes. Segons Schäuble, "el Govern d'Atenes sap que no pot sobrecarregar econòmicament els altres estats de la zona euro" i "per això està avançant ara en les seves reformes".

D'altra banda, el ministre pronostica per a l'economia alemanya un "significatiu" creixement el 2013. I és que al seu parer, "la situació és millor del que pensàvem, entre d'altres raons perquè els negocis amb els Estats Units i Àsia van en augment. Per això, l'economia alemanya creixerà significativament el 2013".

Tanmateix, el ministre reconeix que la crisi del deute a Europa ?també es fa notar a Alemanya, ja que les previsions de creixement dels principals instituts econòmics van des d'un 0,3 a poc menys de l'1 per cent. El mateix govern, per la seva banda, es mostra optimista i augura un creixement de l'1 per cent per a l'economia alemanya.